INGREDIENTAI: 5 vienetai avokadų (mažų arba 3 didesnių)
2 vienetai silkių filė (naudojau VIČI tradicinę)
1 vienetas mango vaisiaus (gerai prinokusio, vidutinio dydžio)
1/4 vieneto ilgavaisių agurkų (arba 0.5 raudonos paprikos)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
Patiekiant:
šiek tiek kalendros (arba petražolių ar svogūnų laiškų)
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių (arba juodųjų pipirų)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Silkių file nusausiname popieriniu rankšluostėliu ir supjaustome mažais kubeliais.
2.
Mangą nulupame, išimame kauliuką, o minkštimą supjaustome panašaus dydžio kubeliais kaip silkę.
3.
Agurką supjaustome kubeliais (naudojame tik dalį be sėklyčių, jog salotos nepavandenytų).
4.
Avokadus perpjauname pusiau, išimame kauliukus ir išskobiame dalį minkštimo, jog duobutės būtų gilesnės. Jas ir avokado šonus pašlakstome trupučiu citrinos sulčių (kad nepatamsuotų). Išskobtą minkštimą supjaustome kubeliais.
5.
Į dubenį dedame silkę, mangą, agurką ir avokadų minkštimą. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir išmaišome.
6.
Į kiekvieną avokadą dedame po 1-2 šaukštus silkės salotų.
7.
Pabarstome trupučiu aitriosios paprikos miltelių (arba šviežiai grūstų juodųjų pipirų). Papuošiame kalendros lapeliais (ar kitais žalumynais).
8.
Tiekiame ir skanaujame!
Patarimai:
•
Šias užkandėles tiekite iškart, nes ilgiau stovėdami avokadai tamsuoja, o agurkai gali paleisti skysčio. Jei norite pasiruošti šiek tiek iš anksto, agurko galite nenaudoti arba jį pakeisti raudonąją saldžia paprika. Tokiu atveju silkės salotas sumaišykite anksčiau (bet ne daugiau kaip 1-2 valandas iki valgymo) ir laikykite šaldytuve. Avokadus jomis įdarykite prieš patiekdami.
•
Jei mėgstate pikantiškiau, į silkės salotas galite įmaišyti pusę smulkiai sukapoto rausvojo svogūno arba saują svogūnų laiškų.
•
Avokadus aš naudojau mažuosius, bet tinka ir didesni avokadai - tiesiog užkandėlės bus sotesnės.